top of page
Student in the reading room

SKALDENS Višja strokovna šola za ustne higienike je študentom prijazna šola, ki izobražuje za poklic ustnega higienika / ustne higieničarke.

Skaldens

O šoli

Najbolj razširjeni bolezni v ustni votlini v svetu in pri nas sta zobna gniloba in parodontalna bolezen. Osnova preprečevanja obeh bolezni je ustrezno odstranjevanje zobnih oblog na osebni in profesionalni ravni. Motivacija, pouk in kontrola ustne higiene ter odstranitev mehkih in trdih zobnih oblog predstavljajo temelj delovanja ustnega higienika.

 

Preventivna zobozdravstvena dejavnost ustnega higienika pomeni zmanjšanje zobne gnilobe med otroci in mladino ter odraslim prebivalstvom in zmanjšanje parodontalne bolezni ter z njo povezanimi nekaterimi sistemskimi boleznimi. Skupaj z zobozdravnikom in zobozdravniško asistentko (medicinsko sestro) predstavlja ustni higienik nepogrešljivi člen preventivne zobozdravstvene dejavnosti in v veliki meri prispeva k izboljšanju oralnega zdravja pri vseh skupinah prebivalstva.

SKALDENS, zasebni zdravstveni zavod, OE Všija strokovna šola za ustne higienike izobražuje za poklic ustnega higienika/ustne higieničarke.

bottom of page